Spelare

Alla 24 distrikt i Sverige bedriver spelarutbildningsverksamhet, med samma syfte: "Att få så många som möjligt, spela fotboll så länge som möjligt i så bra miljöer som möjligt." Det vill säga att bidra till att Svensk fotboll blir ännu bättre!

De olika distrikten önskar varandras framgång och det är ingen tävling mellan oss utan vi ser det som en möjlighet att samarbeta, hämta intryck och hjälpa varandra för att nå ovanstående mål.

Distrikten ser väldigt olika ut vad det gäller föreningsstruktur, elitföreningar kontra breddförening, antal damer och herrar, ungdom och senior, antal utbildade tränare, antal ungdomsspelare, geografi, osv och det är både en utmaning och en möjlighet till erfarenhetsutbyte. Samarbete har gjort att vi nått och kommer att nå framgångar med våra A-landslag men också att vi bidrar till att t.ex. integration, utbildning, folkhälsa fungerar bättre i ett större samhällsperspektiv.

Hälsinglands Fotbollförbunds Spelarutbildningsverksamhet

Hälsinglands Fotbollförbund bedriver spelarutbildningsverksamhet för pojkar och flickor i åldrarna 14 till 18 år. 

Distriktslag
Hälsinglands Fotbollförbund bedriver distriktslagsverksamhet för pojkar och flickor i åldrarna 15 till 18 år. Distriktslagsverksamheten är en selekterad verksamhet där spelarna blir utvalda av respektive förbundskapten i samråd med spelarutbildaren.

Hälsingemodellen
Hälsingemodellen är Hälsinglands sätt att bedriva en spelarutbildning av högsta möjliga kvalité.
Med högsta möjliga kvalité menar vi att våra spelare och ledare får en bra möjlighet att lära sig av varandra i en tillåtande och lärorik miljö samt att vi säkerställer att våra spelare får en otroligt bra möjlighet att bli en bättre fotbollsspelare med hjälp av våra välutbildade instruktörer. Hälsingemodellen är en selekteringsfri träningsmiljö som bedrivs under vintertid.

En viktig del i Hälsingemodellen är att du som föreningstränare/föreningsledare följer med dina spelare på några av dessa tillfällen och tar chansen till att få en kostnadsfri fortbildning med hjälp av våra instruktörer på plats.

Spelarutbildar-TEAM
HFF kommer ut till er hemmiljö och bedriver praktiska träningspass. Föreningstränarna kommer att få stöd i övningsval/övningsdesign samt om hur man utformar ett arbetssätt.

Instruktörerna som kommer att besöka er kommer att vara distriktsförbundskaptener och/eller övriga instruktörer som är verksamma inom distriktslagsverksamheten och i Hälsingemodellen. Detta ska fungera som ett extra stöd till våra tränare och spelare i våra föreningar.

Kommande tillfällen

Inga planerade kurstillfällen

Kontakta ditt förbund för mer information