Avslutade seniorserier samt läget inför avslutningen

Vi har några seniorserier som avslutats samt att övriga distriktsserier går in i de sista veckorna för säsongen. Hur ser läget ut?

I damernas div 3 (Gästrikeserien) har Edsbyns IF FF spelat färdigt och slutar på 13 inspelade poäng. Med detta är de i dagsläget bästa Hälsingelag (och kan därmed komma att kvala till div 2). Ljusne AIK FF är jagande lag på 8 poäng men med två matcher  kvar i en haltande tabell, beroende på i första hand avanmälda lag.

I den norra (Medelpadsserien) är det IF Team Hudik 2 som är bäst placerade Hälsingelag, IF TH har dock sitt förstalag i div 2 och kan inte gå upp dit. Övriga Hälsingelag är just nu placerade på plats 12, 13 och 14, i följade ordning Ljusdals IF 2, Bergsjö IF och Näsvikens IK 2. 

 

I div 2 södra Norrland återstår 4 omgångar, där ligger Ljusdals IF på en trebje plats men har en matematisk chans att passera Valbo FF och IK Huge som är 4 och 5 poäng före. I mellersta Norrland ligger IF Team Hudik på en fjärde plats och har 7 poäng upp till Ope IF som dock har två matcher mindre spelade. 

 

På herrsidan är div 5 avslutad och där tar Norrala IF och Kilafors IF klivet upp i "Hälsingeallsvenskan" medan Ljusne AIK FF och Alfta GIF ramlar ner i div 6.

Apro på div 6 så var det en rafflande avslutning i den norra serien. Inför den sista omgången stod nämnligen Strands IF 3 och Nordanstigs FF båda på 18 poäng och lagen skulle mötas i sista omgången. Nordanstig gick segrande ur den matchen och vann därmed också serien. I den södra serien stod avgörandet mellan Växbo IF och Norrlänge IF, där de senare till slut vann serien mer tre poängs marginal.

 

Kvar är då div 4 herrar, den enda av våra rena distriktsserier (med bara Häslingelag) som spelats som dubbelserie  har några veckor kvar att spela. Med tre omgångar kvar står Rengsjö SK på 44 poäng före jagande Delsbo IF på 42 och Ljusdals IF på 38 (LIF har dock en match mindre spelad). Segrande lag tar steget upp i div 3. I år finns dock ingen "livlina" för lag två i form av kval då SvFF tagit bort detta till följa av den inverkan pandemin haft på spelprogrammet, inte minst i div 3 som avslutas helgen 20-21 november).

Kring det nedre strecket är det framförallt Bollnäs Kurd IF, Bergsjö IF och Forsa IF som samtliga försöker undvika plats 11 som innebär nedflyttning.

Vi vill också "Brasklappa" att sk tvångsnedflyttning kan bli aktuell. Om två Hälsingelag åker ur div 3 så tvångsnedflyttas ett lag ur div 4 och div 5. Åker tre Hälsingelag ur div 3 blir det två lag som tvångsnedflyttas. Önskar man mer detaljer kring dessa hypoteser som kontakta Andreas Göransson