Uppdaterade riktlinjer från SvFF fr o m 1/7

Uppdaterad 1 juli kl 13.30

Från 1 juli är de särskilda restriktionerna för idrottsaktiviteter borttagna, dock ska fortfarande de allmänna generella råd som gäller för all verksamhet följas.

Bl a har följande restriktioner tagits bort:
att matcher och tävlingar ska genomföras i mindre omfattning
att endast genomföra mindre läger och cuper
att möten ska genomföras digitalt eller att fysiska möten ska genomföras i mindre omfattning
att rekommendationen att undvika gemensamma omklädningsrum (Notera här att den sk covid-19 lagen (PDF-dokument) fortfarande är det som gäller, är ni osäkra kontakta Länsstyrelsen som är tillsynsmyndighet för denna.

Publikrestriktionerna förändras. För att en arrangör ska få släppa in det maximala antalet deltagare vid en offentlig tillställning måste villkoren i den s.k. begränsningsföordningen samt i Folkhälsomyndighetens föreskrifter och allmänna råd vara uppfyllda, se mer om detta i avsnitt 5 i SvFF.s riktlinjer som också bör läsas i sin helhet, dessa hittar ni HÄR (PDF-dokument)

Semesterstängt på kansliet

Perioden 5 juli - 1 augusti har vi semesterstängt på kansliet. Vid ev akuta frågor under den tiden kan ni vända er till respektive förtroendevald inom det ansvarsområdet (tävling, domare etc.) HÄR finner ni kontaktuppgifter

Ha en trevlig sommar önskar Hälsinglands FF

Nominera årets unga domare.

Det känns verkligen härligt att så många ungdomsmatcher är igång igen. Vi vill slå ett slag för alla unga domare som faktiskt gör matcherna möjliga! Genom vårt samarbete med Länsförsäkringar Gävleborg – UngDomare - kan vi dela ut fyra stipendier varje år till några ungdomar som gör extra fina insatser i den gula domartröjan. Här behöver vi er hjälp, det är ni ledare ute i föreningarna som nominerar.

Har ni i er förening någon som:

  • visar ett stort engagemang både på och vid sidan av planen?
  • kommer till matcherna väl förberedda?
  • är intresserade av att både utbilda spelare under match och utbildas som domare?

Kanske någon som utvecklats mycket under säsongen? I sin tydlighet, i snacket med spelare/ledare? Det viktiga är att vi får några rader som motiverar nomineringen. Nominering inkl motivering skickas till Anders Magnusson

Ha detta i åtanke under säsongen så återkommer vi i augusti med en påminnare när det närmar sig sista dag att lämna in nomineringar.

Det finns stipendium för en tjej och en kille som dömer 7 mot 7, samt en tjej och en kille som dömer 9 mot 9.

Tidigare stängning och heja Sverige!

Idag, fredag 18 juni stänger kansliet kl 14.30 för att från soffplats vara med och heja fram Sverige i EM-matchen mot Slovakien.

HEJA SVERIGE!

Förena nytta med nöje med "alla är olika.."

Lite fredagsmys till Sveriges match imorgon?

Om ni handlar produkter med symbolen för "Alla är olika, olika är bra" så är ni med och stöttar föreningslivet i Sverige och ger på så vis fler chansen att spela fotboll.

Skolbollen, nått för din skola i höst?

Nu kan du tipsa din skola om att anmäla intresse till Skolbollen inför hösten.

Allt detta ingår för de skolor som deltar:

Det här ingår i programmet

  • Över 100 övningar för raster och lektioner
  • Startkit med bollar, västar, koner
  • Kom igång-folder
  • Utbildning och diplomering
  • Fri support hela perioden

Läs mer på Svensk Fotboll HÄR

Visa fler nyheter
Visa alla nyheter