Samarbetsserier ungdom med Gestrikland

GEMENSAMMA SAMARBETSSERIER MED GESTRIKLAND

Inför säsongen 2018 beslutade Hälsinglands FF och Gestriklands FF att utöka sitt samarbete. Båda distrikten kom ganska snabbt fram till att vi tillsammans skulle kunna erbjuda våra ungdomar en bra matchmiljö om vi slog ihop några av våra äldre ungdomsserier.

Förra året (2018) erbjöd vi 4st gemensamma ungdomsserier.
I år har vi återigen lyckats få till 4st gemensamma ungdomsserier.
2st på flick (F 15 & F 16/17) och 2st serier på pojk (P 16 & P 17).

Nytt för 2019 är att vi tillsammans har kommit överrens om gemensamma dispensregler som ska gälla i dessa serier. Vi vill dock vara noga med att följande regler gäller ENDAST i våra gemensamma serier, annars är det ordinarie dispensregler som gäller.

Dispenser och bestämmelser i U-fotbollens gemensamma serier (15-19 år HFF o GFF) 2019.

Dessa gäller förutom GFF:s HFF:s TB och RB.

GENERELL ÅLDERSDISPENS:

I samtliga av GFF, HFF gemensamma ungdomsserier gäller att fritt antal överåriga, max ett år äldre än aktuell åldersklass, får delta per match.

SÄRSKILD ÅLDERSDISPENS:

Särskild åldersdispens kan sökas för ungdomsspelare som är mer än ett år äldre än aktuell åldersklass max 3 per match (laguppställningen), dock max 20år.

Dispens kan sökas för spelare som av sociala eller andra synnerliga skäl fotbollsmässigt passar bättre i ett yngre lag. Skulle spelaren spela i ett av föreningens äldre (högre placerade) ungdomslag upphävs dispensen med omedelbar verkan, om inte särskilda skäl föreligger.

FÖRENINGSDISPENS. (fd. lagdispens i HFF):

Förening har möjlighet att söka dispens för spelare att delta i annan förenings ungdomslag avseende serie- och DM- spel. Dispens kan inte sökas för enbart cupspel.

En spelare får inte delta i två olika lag i samma seriegrupp.

ÖVRIGT:

  1. Spelare som har beviljats amatörlån får deltaga i våra gemensamma serier.
  2. WO-avgiften i våra gemensamma serier skall vara 1000 kr. Urdragnings avgift efter det att serien är fastställd skall vara 1500 kr. (Ingen begränsning på antalet WO)
  3. Vid matchflytt skall respektive förbunds regler gälla. Vi har i stort sätt samma regler.
  4. GFF inför rekommendationen om att det skall vara matchvärd på varje match på det sätt som HFF gjort under förra säsongen.
  5. Fair Play hälsning skall göras före och efter match.
  6. Domartillsättning: I matcher som spelas i Gästrikland tillsätter GFF domare i serierna från 16 år och uppåt. I matcher som spelas i Hälsingland tillsätter HFF domare i äldsta ungdomsserien i mån av tillgång på domare. I övriga matcher tillsätter hemmalaget domare.
  7. Ingen ackumelering av gula kort.

Vi tror att detta kommer att bidra till att fler ungdomar fortsätter att spela fotboll längre. Det är viktigt att våra ungdomsspelare inte forceras upp i seniorverksamheten för tidigt och vi tillsammans hoppas att det kan vara ett steg i rätt riktning. Info om respektive serie finner ni via länkarna nedan.

FLICKOR 15

FLICKOR 16/17

POJKAR 16

POJKAR 17