Säsongsavslutning i distriktsserierna

Den kommande helgen 3-4 oktober avslutas samtliga distriktsserier (som inte redan är färdigspelade). Där kvalet på herrsidan togs bort efter inkommen motion och beslut på representationsskapet förra året så är det endast mellan de bästa hälsingelaget i de två div 3 damserierna som ett kval (till div 2) genomförs. Klicka på rubriken för mer om avslutningen av distriktsserierna.

Div 3 damer
Kilafors IF och Näsvikens IK är sedan länge klara för kval från varisin serie. Segrande lag efter dubbelmöte (hemma-borta) är klara för div 2.

Div 4 herrar:
Strands IF klara för div 3 nästa år
Ilsbo SK är klara för kval till div 3 (vaken Forsa eller Hällbo får kvala uppåt p g a sina samarbeten med HuFF respektive Bollnäs GIF).

Vid det nedre strecket är det desto mer rafflande, lag 7 - 11 är inblandade i nedflyttningsstriden, och för att göra det än mer spännande och osäkert så kan vi bli tvungna att tvångsnedflytta lag från div 4. Detta beroende på att åtminstone Edsbyn och Rengsjö åker ur div 3. Då beror det bl a på hur Ilsbo klarar sitt kval.
Just nu ligger Marma (6 p) sämst till, under strecket och möter Näsviken (9 p) som är 3 poäng och fyra mål högre upp i tabellen. 9:an och 10:an, Kilafors (9 p) och Enånger (8 p) ställs mot varandra, en ev förlorare här får förlita sig på andra resultat. Bollnäs Kurd (9 p) som just nu parkerar på åttonde plats tar emot Sandarne och får man fel resultat emot sig i alla matcher kan det ställa till det för din med.

Div 5 herrar:
även här är Strands IF (lag 2) klara för uppflyttning innan slutomgången. På andra plats ligger Ljusdals IF som behöver minst en poäng i sista matchen för att vara säkra på att hålla Tallåsen bakom sig och ta steget upp i div 4 igen.

Vid nedre strecket står det mellan Iggesund 2, Edsbyn 2 och redan färdigspelade Ljusne om vilka som ramlar ur serien, vilket i grunden är ett lag. (Beroende på om det blir tal om tvångsnedflyttning från div 4 och hur många lag som i så fall flyttas ned kan det även bli aktuellt i div 5)

Div 6 norra:
Bjuråker är klara seriesegrare och därmed uppflyttade redan under sin comebacksäsong.

Div 6 södra:
Söderala leder serien 2 poäng före Långhed och sista omgången avgör vem som vinner serien. Söderala är dock också beroende av om Marma (föreningarna har ett farmarklubbsavtal) klarar sig kvar i div 4, åker Marma ner i div 5 får inte SAIK kvalificera sig dit.

Även i vissa förbundsserier är det spännande. Ljusdals damer bör nog vinna mot Rimbo hemma för att hålla sig ovanför nedflyttningsstrecket, lagen runt omkring som jagar möter bottel med har allt i egna händer i o m att man passerar Rimbo om man vinner matchen.

HuFF, med årets hittills mest positiva resultat leder div 2 herrar tre poäng före en duo lag, tre matcher återstår här.

I div 3 herrar har vi hela sex lag denna konstiga säsong där enkelmöten tillämpats och varje poäng är än viktigare. Klart redan är som tidigare nämnts att Rengsjö och Edsbyn trillar ur. Bollnäs ligger mitt i tabellen och kan inte åka ur och inte gå upp. Söderhamn ska i sista omgången försöka hålla Valbo och Heby bakom sig för att försöka undvika negativt kval. Detsamma gäller för Delsbo i den andra trean som i sin sista match möter Svartvik som jagar (2 poäng bakom) under kvalstrecket, en poäng krävs för säkrat div 3 spel nästa år. Iggesunds IK slåss kring det övre kvalstrecket och har en teoretisk chans att få kvala uppåt men då krävs både seger och lite tur med andra resultat.

Vi önskar alla våra lag lycka till