Ingen publik på barn- och ungdomsmatcher

Uppdaterad 4 maj kl 16.00

På förekommen anledning vill vi förtydliga de riktlinjer från Svenska Fotbollförbundet som uppdaterades på vår hemsida 24 april och som säger att ingen pubik ska närvara på de barn- och ungdomsmatcher som spelas.
Detta omfattar såväl de träningsmatcher som spelas nu som de seriematcher som beräknas starta från 15 maj.

Bl a anger SvFF följande i sina riktlinjer.
För att följa förbudet mot mer än 50 deltagare vid offentliga tillställningar är det, efter samråd med polisen, SvFF:s skarpa rekommendation att arrangerande förening vidtar följande åtgärder:

• på hemsida och i andra kommunikationskanaler tydligt ange att all publik, inkl. föräldrar och andra anhöriga, undanbes vid matcherna. Bara de som är nödvändiga för att matcherna ska kunna genomföras (spelare, ledare och funktionärer) ska vara på plats, samt
• sätta upp skyltar vid idrottsplatsen om att publik undanbedes och/eller utse ansvarig(a) för att vänligt be ev. publik att lämna platsen.

I dessa speciella tider vill vi varmt rekommendera Svensk Fotbolls nya app där du kan följa matchen hemifrån - ladda ner Min Fotboll i App Store eller Google Play.

Vi har tagit fram en affisch ni kan använda er av för att sätta upp i anslutning till er arena för att informera potentiella åskådare, ladda ned den HÄR

Vi ber ALLA våra föreningar att respektera detta. Det handlar inte om att uppfylla ett minimikrav utan om att ta ett samhällsansvar.