Uppdaterade riktlinjer, inga träningsmatcher för seniorer

uppdaterad 16 april kl 17.40

Idag kom Folkhälsomyndighetens och Svenska Fotbollförbundet med uppdaterade riktlinjer för idrotten och fotbollen. Bl a så tillåts fr o m 17 april heller inga träningsmatcher för seniorer. Där framgår att vi som distriktsförbund och våra föreningar SKA rätta oss efter följande: Distriktsförbund (SDF) och föreningar ska följa Folkhälsomyndighetens föreskrifter med allmänna råd som, med ikraftträdande den 17 april 2020, anger att matcher, träningsmatcher och tävlingar kan genomföras för barn och ungdomar födda 2002 och senare2, medan man avråder från tävlings- och träningsmatcher för vuxna.

Om HFF ändrar sin avrådan från alla (d v s även barn- och ungdomsträningsmatcher) så återkommer vi med besked efter att sådant beslut är fattat.

Läs mer på SvFF:s hemsida om detta, samt här är uppdaterade SvFF:s riktlinjer

,