Riktlinjer med anledning av Coronautbrottet

Uppdaterad: 1 april 17:00:

Hälsinglands FF har tagit del av Folkhälsomyndighetens senaste råd gällande idrottsrörelsen. Hälsinglands FF följer FHM:s och SvFF:s rekommendationer (SvFF:s skarpa rekommendation till SDF och föreningar är att folkhälsan – och fotbollens ansvar att motverka smittspridningen – ska stå i fokus och att SDF ska följa Folkhälsomyndigheten allmänna råd att skjuta upp matcher, träningsmatcher, tävlingar och cuper.) och har beslutat att skjuta upp kvällens DM-match mellan Bollnäs och Söderhamn samt alla kommande DM-matcher tills vidare

Nedan finns att läsa på SvFF:s hemisda fr kl 17.00 idag,

Folkhälsomyndigheten har den 1 april 2020, för att motverka spridningen av covid-19, meddelat nya allmänna råd, bl.a. att idrottsföreningar bör hålla träningar och andra idrottsaktiviteter utomhus, skjuta upp matcher, träningsmatcher, tävlingar och cuper och begränsa antalet åskådare.
I de nya allmänna råden uppmanas föreningar också att skjuta upp årsmöten och liknande, om mötet kräver att deltagarna träffas på samma plats.
SvFF:s skarpa rekommendation är att hela svensk fotboll, förbund och föreningar, följer dessa allmänna råd. Se länk till de uppdaterade riktlinjerna längre ner på den här sidan..

Här finner ni SvFF:s uppdaterade riktlinjer kan ni ta del av Folkhälsomyndighetens nya direktiv här:

,