Coronaviruset och fotbollen

Uppdatering 17/3 kl 19.00

Ikväll, tisdag 17/3 har HFF:s styrelse ett videokonferensmöte. Där kommer alla i närtid kommande centrala sammankomster att diskuteras och beslutas om. Vi kommer också där att särskilt diskutera den situation som uppstått i o m att Gävleborgs smittskyddsläkare uppmanat nu samtliga elever och personal på Bromangymnasiet i Hudiksvalls kommun att hålla sig hemma och vilka konsekvenser det får för framförallt föreningar och domare i Hudiksvalls kommun, men där även andra kan beröras. HFF:s beslut och rekommendationer kommer att kommuniceras under förmiddagen i morgon. Här, på våra sociala medier och via föreningsmejl.

Hälsinglands Fotbollförbund följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer om att i största möjliga mån arbeta hemifrån. Med anledning av detta är kansliet tills vidare obemannat eller oregelbundet bemannat vilket gör att vi önskar att ni bokar tid med berörd person innan ni hälsar på. Ni når oss som vanligt via respektive telefonnummer eller e-post.

Läs Svenska Fotbollförbundets riktlinjer och råd här

Under torsdagskvällen (12/3) har HFF beslutat att

ställa in följande träffar:
Tränarutbildning C i Söderhamn söndag 15/3
Träningsmatcher i Edsbyn för distriktslaget F/P15 mot Gestrikland och Uppland 21-22/3 samt

att alla matcher genomförs som planerat men regleras enligt regeringens beslut (se nedan).
Inga handskakningar, high fives, fist bumps eller liknande ska genomföras i samband med match. För respekt av andra så förutsätter vi också att den som visar någon form av symptom stannar hemma, du varken deltar i eller tittar på match.
Känner du dig sjuk med symtom som snuva, hosta eller feber ska du försöka låta bli att träffa andra människor. Det gäller även om du bara känner dig lite sjuk. Det är viktigt att inte riskera att smitta andra.

Följande gäller som ni säkert redan hört vad avser evenemang.

Onsdagen den 11 mars tog regeringen beslut om att förbjuda större evenemang (allmänna sammankomster och offentliga tillställningar) med över 500 personer. Förbudet gäller hela landet från och med den 12 mars och tills vidare. Större idrottsevenemang, konserter, mässor och liknande kommer alltså inte få arrangeras.

Så kan du minska smittspridningen

  • Tvätta händerna ofta
  • Hosta och nys i armvecket
  • Undvik att röra ögon, näsa och mun
  • Stanna hemma när du är sjuk
  • Använd handsprit

Till Folkhälsomyndighetens allmänna råd

Mer information från RF om coronaviruset