INFORMATION OM SIDLINJEN

Kompisligan lanserar sidlinjen, detta projekt harmonierar med matchvärdarna som HFF infört under säsongen. Mer info nedan.

Vad är Sidlinjen?

Sidlinjen är ett initiativ som samlar alla som håller med om att det räcker nu. Som vill att den goda kraften, den stöttande kraften ska dominera och vara den självklara. Vuxna som vågar vara förebilder, som vågar säga ifrån, som står på barnens och ungdomarnas sida – oavsett om de är spelare, ledare eller domare. (klicka på rubriken för mer info)

Sidlinjen är en gemensam rubrik för allt det positiva som görs ute bland lagen, föreningarna och distriktsförbunden. Vare sig det rör sig om kampanjer eller koncept som Fotbollsföräldrar, Fotbollskoden, Grönt Kort, Heja Fotboll, High Five, Sverige United eller Olika Är Bra, så kommer vi genom projektet Sidlinjen lyfta fram den positiva kraften som finns inom barn- och ungdomsfotbollen.

Sidlinjen fokuserar på det som sker runt omkring planen och verkar för en skönare stämning. Med en gemensam målsättning och under ett gemensamt namn vill distriktsförbunden i Kompisligan förändra ett beteende som förekommer alltför ofta, men som inte är okej vid sidan av en fotbollsplan.

Hur funkar det rent praktiskt?

I praktiken innebär Sidlinjen att hemmalaget utser en ansvarig matchvärd som bär Matchvärds-västen och som har befogenhet att avvisa föräldrar eller supportrar som beter sig illa. Matchvärden fungerar som ett stöd för domaren, spelarna och ledarna om det skulle uppstå en jobbig eller hätsk stämning vid sidan av plan.

Vidare så kommer vi på Kompisligan att redaktionellt lyfta och hylla alla hejarop och hejaramsor som föräldrar och supportrar bidrar med för att höja stämningen och förbättra klimatet vid sidlinjen.

Vår vision med Sidlinjen!

Varje år spelas det ungefär 200 000 matcher i Kompisligan. Vårt mål är att alla matcher och poolspel som spelas i Kompisligan ska ha en matchvärd och vår ambition är att genom utbildning, inspiration och långsiktigt arbete förändra ett beteende.

Vi vill gå från hets, hot och hat till applåder och hyllningar när spelare, ledare och domare gör något bra på planen.

https://www.kompisligan.se/nu-lanserar-vi-sidlinjen-men-vad-ar-det/