Dags för den tredje jubileumsmatchen som ett led i HFF:s 100 årsfirande. (Uppdaterad)

Efter matcher i Bollnäs och Söderhamns kommuner är det nu Ljusdalshörnans tur. För första gången någonsin möts Tallåsens IF och Ljusdals IF i ett lokalderby i div 4 herrar.

Tallåsen som gör sin första sejour i "Hälsingeallsvenskan" ställs mot det mer etablerade Ljusdalslaget som dessutom är serieledare när halva serien spelats.

Matchen spelas på klassiska och vackert belägna Strömsborgs IP i Tallåsen. Matchdatum är lördag 1 juli och matchstarten 18.00 är lagd så att de som önskar att se Ljusdals damer spela kl 15.00 på Älvvallen hinner göra det först, för att sedan i samlad tropp eller var och en för sig bege sig mot Tallåsen.

Hemsidan fick några ord med tränarna inför matchen (klicka på rubriken för att ta del av denna).

Första svaren är hemmalagets tränare Örjan Oscarsson, därefter från Ljusdals IF:s dito, Johan Berglund (Fråga HFF- Svar ÖO - Svar JB)

HFF - Hur har er säsong varit hittills?

ÖO - Säsongen har varit upp och ner, men ganska bra för att vi är nykomlingar. Sen har vi tyvärr fått lite för mycket skador på viktiga spelare, bl a Emil Rosell som fick en hjärnskakning redan efter 1 minut i premiären mot Ljusdal och Niklas Hemström som skadade knät redan på försäsongen.

JB - Vår säsong har nog varit lite över förväntan med tanke på att vi nästan har ett nytt lag i år. Men vi har haft en jämn nivå och jobbat på vecka för vecka.

HFF - Är det några spelare som är / varit särskilt viktiga för ert lag?

ÖO - Dennis Andersson har varit väldigt viktig och även Fredrik Mårtensson och målvakten Simon Rosell.

JB - Vi har ju två målvakter i Niklas och Elias som varit väldigt viktiga och haft ett speciellt upplägg där dom spelat två matcher åt gången, och gjort det på hög nivå. Men eftersom att vi har en väldigt tunn trupp så är alla otroligt viktiga.

HFF - Hur är skadeläget inför helgens match?

ÖO - Det ser ganska bra ut. Niklas H, är ju fortfarande skadad, Men Emil Rosell är tillbaka för fullt. Vi saknas även Mackan Johansson som har ett knä som inte mår så bra.

JB - i har några skador, men så är det ju alltid under säsong och det är något man får leva med.

HFF - Vad vet du om era motståndare?

ÖO - Att dom gjort det väldigt bra så här långt. Dom spelar en fin fotboll, och Johan Berglund har gjort ett jättebra jobb.

JB - Jag tycker jag har ganska bra koll på Tallåsen, finns många duktiga spelare, och jag tror det är ett lag som många kan få svårt med under hösten.

HFF - Vilken var er målsättningen inför säsongen och har ni anledning att revidera denna nu när halva säsongen är spelas?

ÖO – svar saknas på denna fråga

JB - Vår målsättning inom gruppen är att hela tiden jobba med våra egna prestationer. Det som känns skönt är att vi kan fortsätta jobba med det under hösten och inte behöva kolla så mycket i tabellen utan fortsätta utveckla vårt egna spel.