Girls Futsal Cup

I september anordnar SvFF och adidas den rikstäckande turneringen Girls Futsal Cup. Turneringen är utan anmälningsavgift och riktar sig till tjejer 16–18 år. Ett lag från varje distrikt kan delta i turneringen. Vill ni bli Hälsinglands representant? Klicka på bilden för mer info.


Topplista Min Fotboll

Vilken förening och vilket lag har varit mest aktiva att få följare på den nya appen Min Fotboll?

Här är en topplista med lag med 10 följare eller fler som vi fått från SvFF 3 maj. Där lagnamn saknas finns inget namn angivet i Fogis (oftast är det ett A-lag, på herr- eller damsidan).

Klicka på rubriken för att se hela topplistan. Kan någon utmana de som leder just nu?

Ungdomsdomarutbildningar 9 mot 9

Som tidigare meddelats ersätter barn- och ungdomsdomarutbildningar de gamla föreningsdomarutbildningarna. Detta som en följd av att i samband med framtagandet av de nationella spelformerna så har Svenska Fotbollförbundet tagit fram nationella barn- och ungdomsdomarutbildningar med ett väl genomarbetat utbildningsmaterial som är anpassat för den ålder och den spelform man ska döma.

Nu är datum klara för domarutbildningarna för 9 mot 9, anmälan sker via länken i respektive inbjudan

Ljusdal 5 maj (genomförd)

Hudiksvall 16 maj

Bollnäs 19 maj

Nationella spelformer

Här hittar ni de olika häftena om SvFF:s Nationella spelformer som all barn- och ungdomsfotboll ska spelas utifrån. Inom Hälsingefotbollen är det de rekommenderade plan- och målstorlekarna som gäller. "Så spelar vi" häften med HFF:s egna information och regleringar kommer snarast möjligt.

Domarutbildningar för barnfotboll

Nyhet för i år är att barn- och ungdomsdomarutbildningar ersätter de gamla föreningsdomarutbildningarna. Detta som en följd av att i samband med framtagandet av de nationella spelformerna så har Svenska Fotbollförbundet tagit fram nationella barn- och ungdomsdomarutbildningar med ett väl genomarbetat utbildningsmaterial som är anpassat för den ålder och den spelform man ska döma.

HFF i nära samverkan med SISU idrottsutbildarna att bjuder in till utbildningstillfällen "hörnvis" i distriktet. Nu är de två första tillfällena, i Bollnäshörnan klara.
Succesivt kommer inbjudningar att dels lägas upp här på hemsidan och dels...

Dannes nittonde inkast

Våren är här och HFF:s ordförande Dan Jonsson presenterar sitt nittonde inkast. Här blandas nyheter och "påbud" från SvFF med förhoppningar och anekdoter från förr och nu. Trevlig läsning (klicka på rubriken)

Visa fler nyheter
Visa alla nyheter