Var femte barn känner stor press

Stockholmsidrotten har tillsammans tagit fram en film gemensamt som tar upp ett mycket viktigt ämne.

Idrotten är en viktig del av livet för många barn och ungdomar. Närmare 90 procent av alla barn och ungdomar i Sverige har någon gång under sin uppväxt varit med i en idrottsförening. Idrotten ger fysisk, psykisk, social och kulturell utveckling. Men varje dag slutar barn att idrotta på grund av vuxnas beteende runt deras träning och tävlingar. Ofta upplever inte föräldrarna att de pressar sina barn för hårt, men var femte barn känner hård press från föräldrar, tränare och andra vuxna.

Genom den här filmen vill vi att fler blir medvetna och vi tillsammans kan låta barnidrotten vara just barnens idrott

Så spelar vi...

Via länken nedan hittar ni alla information om hur vår barn- och ungdomsfotboll ska spelas 2017. Det finns flikar för samtliga spelformer, 5-, 7-, 9- och 11-manna.

Detta presenterades under ungdomsmötena i Orbaden, 4:e och 12:e april, men ta ändå del av detta skriftligt och läs noggrant då det i flera av spelformerna är flera och stora nyheter, ex trezons offside i 9-manna... hade du koll på det? Länk till detta hittar ni här

IF Team Hudik DM-segrare

Det blev IF Team Hudik som tog hem årets DM-titel för damer. Det var inte mindre än den sextonde (!) titeln som mesta mästarinnorna säkrade genom en klar 4-0 seger mot Ljusdals IF.

Stor segerorganisatör blev Elin Åslund genom sina tre mål. Förutom DM pokalen så blir det också Hudiksvallslaget som kommer att representera Hälsingland i årets upplaga av Svenska Cupen.

Finallagen klara i DM

Den gångna helgen avgjordes DM:s semifinaler för både damer och herrar. Först ut var damerna och favorittippade div 1 laget Ljusdal slog fjolårsfinalisten Iggesunds IK med klara 4-0 och har därmed chansen att på lördag säkra sin tredje raka DM-titel.

Det lär dock bjudas upp till dans när mesta DM-mästarinnorna från div 2 laget IF Team Hudik kommer på besök till Ljusdalshallen. Hudik imponerade stort när man i sin semifinal slog Kilafors med hela 9-0.

Lördag 8 april kl 13.00 är det dags att kora 2017 års DM-segrare och tillika Hälsinglands representant i Svenska Cupen.
(För herr, klicka på rubriken)

Dannes elfte inkast

Ordförande Dan Jonsson har kommit med årets första inkast, det elfte i ordningen (klicka på rubriken för att läsa)

Kallelse till möte med 5- och 7-mannalagen (upp till 12 år)

Nu är det dags för att kalla de yngre lagen till möte inför säsongen, mötet för lagen upp t o m 12 år kommer att hållas i Orbaden onsdag 12 april. Ni hittar kallelsen men info om anmälan här

Visa fler nyheter
Visa alla nyheter