HFF:s kansli v 25

Kansliets schema för v 25 hittar ni genom att klicka på rubriken.

Uppdaterade riktlinjer från SvFF,

Uppdaterad 8 juni kl 17.00

SvFF har uppdaterat sina riktlinjer och råd under dagen idag. Dessa hittar ni HÄR och det nya för dagen är i röd text. Bl a framgår att alla matche får starta fr o m 14 juni men att följande ska beaktas;

Vid genomförande av matcher är det viktigt att:

  • Den som är sjuk, även med milda symtom, ska inte delta alls, utan stanna hemma till och med två dagar efter tillfrisknande. Vid bekräftad Covid-19 ska det dessutom ha gått minst sju dygn sedan insjuknandet.
  • Det finns goda möjligheter att tvätta händerna.
  • Trängsel mellan människor undviks.

Vid resor till och från match ska Folkhälsomyndighetens rekommentioner för resande följas. Endast symtomfria personer ska resa. Förening bör i första hand välja resealternativ som innebär att trängsel och närkontakt med andra undviks, såsom bil eller abonnerad buss.Ombyte och dusch kan ske hemma i de fall det är möjligt och lämpligt, t.ex. vid kortare resor. Om dusch och ombyte sker på plats, är det viktigt att trängsel undviks.

Även fortsatt ska matcher spelas UTAN publik.

HFF:s kansli v 24

Kansliets schema för v 24 hittar ni genom att klicka på rubriken

Distriktets seniorserier startar 14 juni men utan publik

Hälsinglands FF.s styrelse beslutade under söndagskvällen att de lokala seniorserierna (Herrarnas div 4,5, och 6) ska starta fr o m 14 juni efter att detta blev tillåtet av Folkhälsomyndigheten i fredags. Beskedet om att vi kan starta 14 juni innebär också att alla matcher som har planerats till 13 juni eller tidigare måste flyttas fram och spelas tidigast 14:e. Även senior-DM kan starta fr o m 14 juni. Dessa matcher får dock, precis som ungdomsmatcherna genomföras utan publik tills vidare.

Uppdaterat 8/6 kl 11.00
Efter att reserestriktionerna hävts kan damernas div 1-3 och herrarnas div 2-3 starta som tidigast 14 juni. Administrerande förbund meddelar vad som gäller.

Ursprunglig text: Damernas div 2 och 3 som är distriktsövergripande serier får vi avvakta ev ändring av reserestriktionerna innan vi kan lämna besked om. FHM antydde under fredagens presskonferens att besked av dessa kommer under denna vecka. Vad beskedet blir och om det i så fall gör att även dessa serier kan komma igång får vi avvakta med till beskedet kommer.

HFF:s kansli v 23

Kansliets schema för v 23 hittar ni genom att klicka på rubriken.

Uppdaterade riktlinjer, seniormatcher i juni

Uppdaterad 29 maj kl 14.00

Idag den 29 maj förändrade Folkhälsomyndigheter sina riktlinjer för idrotten. Bl a innebär det att seniormatcher (om man förhåller sig till övriga riktlinjer) tillåts starta 14 juni, på lägre nivå innebär det att resor inom distriktet tillåts. Viktigt då att iakta att det är 14 juni som gäller för start oavsett om det är tränings- eller tävlingsmatch. För HFF:s del innebär det att vi FÅR starta våra lokala seniorserier den 14 juni. Om detta har styrelsen möte sönag 31 maj och beslut kommuniceras efter det.

Uppdaterade riktlinjerna i sin helhet hittar ni här

Visa fler nyheter
Visa alla nyheter