Kvalspel

I helgen börjar det spännande kvalspelet.

Först ut är Alfta GIF mot Tallåsens IF som ikväll fredag kl 19.00 på Öns IP i Edsbyn spelar den första matchen i dubbelmötet där en plats i div 5 står på spel.

Även för Trönö IK och Strands IF 2 är det en div 5 plats man tävlar om när den första matchen sparkar igång imorgon lördag kl 13.00 på Trönö IP, returerna spelas nästa helg och ni kan förlja resultaten här:

Längre upp i seriesystemet ställs Delsbo IF mot Dala-Järna, Hille och Säter i en enkelserie fär alla möter alla en gång. Gruppsegraren går upp i div 3. Delsbo IF startar borta mot Hille IF imorgon lördag för att sedan ha två hemmamatcher de kommande helgerna. Dessa matcher följer ni här

Kvalet till div 4 herrar ställs in

Kvalet till div 4 herrar ställs in. Båda lagen på kvalplats i div 4, Hällbo och Kilafors samt Sandrarne på kvalplat i div 5 är därmed klara för spel i div 4 2020. Klicka på rubriken för mer förklaring kring detta.

Detta påverkar i förstaläget inte kvalet till div 5 herrar.

Kvinnor som leder

Vi vill ha fler kvinnor som ledare inom fotbollen i Hälsingland. Därför är vi glada att nu tillsammans med SISU IU kunna bjuda in en till en inspirationsdag för och av kvinnor som leder och för dig som vill bli ledare (på planen eller inom en organisation) inom fotbollen.

Platsen är Orbaden, datumet är 19 oktober, läs mer här för information och anmälan.

Månadens spelare / domare september

Vi är glada att tillsammans med våra samarbetspartner kunna presentera månadens spelare och domare för fjärde och sista gången under 2019.

Samtidigt vill vi "puffa" för att ni går in och läser om vår satsning på Kvinnor som leder, en inspirationsdag i Orbaden den 19 oktober som ett led i arbetet att få in fler kvinnor i ledande positioner (tränare, ledare, syrelsemedlemmar, domare m m) inom fotbollen.

Vad händer vid WO i sista omgången?

På förekommen anledning vill vi förtydliga reglerna om ett lag lämnar WO i sista omgången av seriespelet. (Klicka på rubriken för att ta del av hela texten kring aktuell bestämmelse).

Kortfattat innebär det att lag som lämnar WO i sista omgången utesluts och nedflyttas två divisioner (alt till lägsta serien) men att tabellen inte räknas om.

Så spelas kvalen

När hösten närmar sig och man kan börja ana hur serierna kan komma att sluta så kommer naturligtvis frågorna om hur kvalen spelas.

Samtliga kval startar veckan efter avslutad serie och spelas enligt nedan.

Visa fler nyheter
Visa alla nyheter