HFF:s beslut och rekommendationer Corona / Covid-19

Hälsinglands FF styrelse hade under tisdagskvällen (17 mars) ett videomöte där vissa beslut och rekommendationer fattades utifrån den situation vi har med Coronaviruset.

Dessa beslut och rekommendationer innefattar våra utbildningar, kurser och andra sammanträden. Det innefattar också det tävlingsspel som just nu bedrivs i senior-DM och hur vi ser på träningsverksamhet och träningsmatcher m m.

Ni kan läsa hela styrelsens kommunniké här.

Folkhälsomyndighetens råd

Coronaviruset och fotbollen

Uppdatering 17/3 kl 19.00

Ikväll, tisdag 17/3 har HFF:s styrelse ett videokonferensmöte. Där kommer alla i närtid kommande centrala sammankomster att diskuteras och beslutas om. Vi kommer också där att särskilt diskutera den situation som uppstått i o m att Gävleborgs smittskyddsläkare uppmanat nu samtliga elever och personal på Bromangymnasiet i Hudiksvalls kommun att hålla sig hemma och vilka konsekvenser det får för framförallt föreningar och domare i Hudiksvalls kommun, men där även andra kan beröras. HFF:s beslut och rekommendationer kommer att kommuniceras under förmiddagen i morgon. Här, på våra sociala medier och via föreningsmejl.

Hälsinglands Fotbollförbund följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer om att i största möjliga mån arbeta hemifrån. Med anledning av detta är kansliet tills vidare obemannat eller oregelbundet bemannat vilket gör att vi önskar att ni bokar tid med berörd person innan ni hälsar på. Ni når oss som vanligt via respektive telefonnummer eller e-post.

Läs Svenska Fotbollförbundets riktlinjer och råd här

Under torsdagskvällen (12/3) har HFF beslutat att

ställa in följande träffar:
Tränarutbildning C i Söderhamn söndag 15/3
Träningsmatcher i Edsbyn för distriktslaget F/P15 mot Gestrikland och Uppland 21-22/3 samt

att alla matcher genomförs som planerat men regleras enligt regeringens beslut (se nedan).
Inga handskakningar, high fives, fist bumps eller liknande ska genomföras i samband med match. För respekt av andra så förutsätter vi också att den som visar någon form av symptom stannar hemma, du varken deltar i eller tittar på match.
Känner du dig sjuk med symtom som snuva, hosta eller feber ska du försöka låta bli att träffa andra människor. Det gäller även om du bara känner dig lite sjuk. Det är viktigt att inte riskera att smitta andra.

Följande gäller som ni säkert redan hört vad avser evenemang.

Onsdagen den 11 mars tog regeringen beslut om att förbjuda större evenemang (allmänna sammankomster och offentliga tillställningar) med över 500 personer. Förbudet gäller hela landet från och med den 12 mars och tills vidare. Större idrottsevenemang, konserter, mässor och liknande kommer alltså inte få arrangeras.

Parafotboll INSTÄLLT!

Parasport Gävleborg och Föreningsalliansen har tagit beslutet att ställa in Parafotbollen i Bollnäs tills vidare. Närmaste tillfället var nu på söndag 15/3 men det ställs alltså in.

Detta är en bedömning samtliga medarrangörer gemensamt gjort och en ren försiktighetsåtgärd utifrån det rådande läget med Coronaviruset.

Dannes tjugotredje inkast

En nyligen omvald ordförande summerar HFF:s 103:e årsmöte och blickar frammåt in i 2020. Ett spännande år både lokalt och globalt.

Årsmötet genomfört

Torsdag den 20 februari genomfördes HFF:s 103:e årsmöte.

18 föreningar var representerade på CFL i Söderhamn när det gångna verksamhetsåret presenterades, styrelse för det kommande året valdes och ett antal föreningar och personer uppmärksammades med utmärkelser av olika slag. (klicka på rubriken och läs mer)

Visa fler nyheter
Visa alla nyheter