Månadens spelare / domare juni

Såhär efter sommaren är det nu dags att tillsamans med våra annonsörer presentera månadens spelare och domare för juni månad.

Vi kan i annonsen som ni hittar här också läsa om matchvärdarna och dess betydelse för att förbättra klimatet kring våra barn- och ungdomsmatcher och om det mycket viktiga dokumentet Så spelar vi - Hälsinglands Fotbollförbunds, och Svenska Fotbollförbundets riktlinjer för Barn- och Ungdomsfotboll som finns upprättat för varje spelform där också matchvärdens roll beskrivs.

UDM-finaler i Hudiksvall

Den kommande helgen avgörs UDM-finalerna i åldersklasserna F/P13-16 på Glysis i Hudiksvall. Om ni inte har möjlighet att följa finalerna på plats så kan ni hitta resultaten på vår hemsida i efterhand.

Månadens spelare / domare maj

Tillsammans med våra annonsörer är vi glada att presentera maj månads spelare och domare.

Vi har genomfört ett mycket lyckat Hälsingeläger, öppet för alla som är födda 2003 samt haft uppsart inom Hälsingemodellen för alla som så önskar och som är födda 2004. Läs mer om lägret i annonsen och om Hälsingemodellen här

Dannes sextonde inkast

Ordförande Dan Jonsson har kommit med sitt sextonde inkast, här skriver Danne bland om vissa problem och utmaningar som Hälsingefotbollen har men också om utvecklingen av barn- och ungdomsfotbollen, nya spelformer m m där Hälsingland ligger i framkant.

HuFF segrade i herrarnas DM final

Den 30 maj spelades herrarnas DM final på Sävstaås mellan hemmalaget Bollnäs och Hudiksvalls Förenade FF. I potten stod förutom äran och en pokal även en plats i Svenska Cupen 2018-2019. HuFF tog tidigt ledningen i en match som tyvärr kom att präglas av ett antal skador där ett benbrott på HuFF:s Kion King var det allvarligaste och med långt spelavbrott som följd.

När domare Robert Ahlman i matchens 100:e minut blåste av så stog HuFF som segrare med 3-0. Därmed kan man för tredje gången sedan ombildandet från ABK 2011 titulera sig DM-mästare och bäst i Hälsingland. Tredje titeln innebär också att man behåller vandringspokalen för gott.

Morgondagens A-landslagsspelare kommer till Bollnäs

När Sveriges U23 landslag lördagen 9 juni kl 15.00 tar emot Englands motsvarighet så finns chansen att se bra fotboll och många bra fotbollsspelare live och på nära håll.

Det Svenska laget innehåller massor av Allsvenska spelare och där en trio med meriter från A-landslaget sticker ut. Dessa är Nathalie Björn, FC Rosengård (2 A), Filippa Angerdal, Linköpings FC (2 A) och sist men inte minst Marija Banusic, Linköpings FC (7 A-landskamper varav de tre senaste i VM-kvalet).

Hela truppen hittar ni här

Visa fler nyheter
Visa alla nyheter