Skolbollen, nått för din skola i höst?

Nu kan du tipsa din skola om att anmäla intresse till Skolbollen inför hösten.

Allt detta ingår för de skolor som deltar:

Det här ingår i programmet

  • Över 100 övningar för raster och lektioner
  • Startkit med bollar, västar, koner
  • Kom igång-folder
  • Utbildning och diplomering
  • Fri support hela perioden

Läs mer på Svensk Fotboll HÄR

SvFF agerar efter beslut om tak i RF-stödet

Riksidrottsmötet röstade i helgen, trots att Riksidrottsstyrelsen yrkat på avslag, igenom Triathlonförbundets motion om ett tak i RF:s stödsystem från och med 2022, vilket innebär att inget enskilt Specialidrottsförbund får erhålla mer än 10 % av det totala stödet. Beslutet får stora konsekvenser för svensk fotboll. Svenska Fotbollförbundet kommer att gå miste om cirka 25-30 miljoner årligen i stöd riktade till barn och ungdomar.

– Det här slår hårt mot vår barn- och ungdomsverksamhet. Stödsystemet har länge innehållit ett stort mått av solidaritet där vi från fotbollens sida över tid avstått medel som vi egentligen skulle kunna anses berättigade till. Nu tvingas vi avstå ännu mer och det går klart över gränsen för vad vi kan acceptera. Det går så långt att likabehandlingsprincipen sätts ur spel och vi kommer därför att agera, säger SvFF:s ordförande Karl-Erik Nilsson. (klicka på rubriken för mer)

HFF samverkar med region Gävleborg

Hälsinglands FF samverkar med Region Gävleborg när det gäller att sprida information om vaccineringen mot Covid-19.

På presskonferensen 27/5 meddelade regionens vaccinsamordnare att man inlett en kampanj får att nå ut med information om vaccinering mot covid-19 till personer med utlänskt ursprung, detta då denna grupp är en aning underrepresenterad i vaccineringen hittills.

Hälsinglands FF samverkar därefter med regionen genom att vi ska vara behjälpliga med att sprida information i våra kanaler, här på vår hemsida, på sociala medier och till våra föreningar.

Vi anser det viktigt att alla får del av information gällande vaccineringen och när, var och hur man kan boka tid för vaccination så att den enksilde utifrån detta kan ta ställning gällande sin vaccinering. Förutom den information ni ser i bilden (eller HÄR) finns några länkar som regionen hänvisar till (klicka på rubriken).

Beslut gällande div 4 och 5 herrar

Tävlingskommittén (TK) har låtit göra en enkätundersökning bland samtliga föreningar med lag i div 4 och 5 herrar om man nu vid seriestart i början av juni önskar spela serien som enkelserie eller dubbelserie. Med denna undersökning som underlag har TK fattat beslut:

Visa fler nyheter
Visa alla nyheter