HuFF segrade i herrarnas DM final

Den 30 maj spelades herrarnas DM final på Sävstaås mellan hemmalaget Bollnäs och Hudiksvalls Förenade FF. I potten stod förutom äran och en pokal även en plats i Svenska Cupen 2018-2019. HuFF tog tidigt ledningen i en match som tyvärr kom att präglas av ett antal skador där ett benbrott på HuFF:s Kion King var det allvarligaste och med långt spelavbrott som följd.

När domare Robert Ahlman i matchens 100:e minut blåste av så stog HuFF som segrare med 3-0. Därmed kan man för tredje gången sedan ombildandet från ABK 2011 titulera sig DM-mästare och bäst i Hälsingland. Tredje titeln innebär också att man behåller vandringspokalen för gott.

Morgondagens A-landslagsspelare kommer till Bollnäs

När Sveriges U23 landslag lördagen 9 juni kl 15.00 tar emot Englands motsvarighet så finns chansen att se bra fotboll och många bra fotbollsspelare live och på nära håll.

Det Svenska laget innehåller massor av Allsvenska spelare och där en trio med meriter från A-landslaget sticker ut. Dessa är Nathalie Björn, FC Rosengård (2 A), Filippa Angerdal, Linköpings FC (2 A) och sist men inte minst Marija Banusic, Linköpings FC (7 A-landskamper varav de tre senaste i VM-kvalet).

Hela truppen hittar ni här

Ungdomsdomarutbildningar nu även i Bollnäs och Söderhamn

Nu är datum klara även för utbildningarna i Bollnäs och Söderhamn, dessa hålls på Sävstaås och Norrala IP.
Nytt för i år är att SvFF kommit med ett regelverk i enlighet med de nya spelformerna, 5 mot 5, 7 mot 7, 9 mot 9 och 11 mot 11. Det är viktigt att de som ska döma dessa matcher genomgår utbildning.

Vi kommer att anordna utbildningar i fyra hörn, Hudiksvall, Bollnäs, Ljusdal och Söderhamn. Först ut var Hudiksvall (Iggesund) och Ljusdal och nu är det alltså Bollnäs och Söderhamns (Norralas) tur. Vi har 20 platser per tillfälle och en utbildning är 2 kvällar á 3 timmar. Anmälan hittar ni här

Marma lämnar WO i DM-semin

Det blir Hudiksvalls FF som ställs mot Bollnäs GIF i herrarnas DM-final. Det står klart efter det att Marma IF tyvärr lämnat WO i semifinalen.

Finalen ska spelas senast 30 maj och vi kommer inom kort med vilket lag som lottats som hemmalag. (Uppdatering, lottning har nu skett och Bollnäs GIF FF står som hemmalag, matchen spelas 30/6 kl 19.00)

Full fart i Stugsund på årets upplaga av Hälsingelägret!

Då är årets Häslingläger avslutat, det har under tre dagar varit full fart i Stugsund. Ni hittar bilder och lite information om dagarna på HFF:s facebooksida

Länsförsäkringar Gävleborg stöttar Hälsingemodellen och lägret i Stugsund

Hälsinglands FF:s arbete kring Hälsingmodellen och allas rätt att vara med har uppmärksammats av Länsförsäkringar och dess sammhälsfond.


HFF:s ordförande Dan Jonsson tar emot en check från LF:s samhällsfond

Länsförsäkringar Gävleborg arbetar utifrån visionen - ett tryggt och attraktivt Gävleborg i hållbar tillväxt. De tror på barn-och ungdomar som är vår framtid och det är viktigt att skapa trygghet och hållbar utveckling för människor som lever och verkar här. Därför har Länsförsäkringar Gävleborg startat LF Samhällsfond som delar ut upp till 1,2 miljoner per år till föreningar som också jobbar för Gävleborgs bästa.

(klicka på rubriken för mer)

Visa fler nyheter
Visa alla nyheter