Förbered er för att söka om kompensationsstöd från RF

Föreningar, förbered er på att söka kompensationsstöd från RF.

Nytt: 2020-10-02:
Nu erbjuder RF-SISU Gävleborg två utbildningstillfällen om hur ni som förening ansöker om detta. Ta chansen att delta på något av dessa tillfällen, läs mer och anmäl er HÄR

Regeringen har beslutat om ett stödpaket på 1 miljard kronor för att kompensera idrottsrörelsen till följd av coronapandemin. Riksidrottsförbundet ansvarar för fördelningen av pengarna och kommer att ha två ansökningsperioder för föreningar för Q3 respektive Q4. Den första ansökningsperioden, för det tredje kvartalet, kommer att inledas någon gång i mitten av oktober (datum sätts vid Riksidrottstyrelsens sammanträde 6-7 oktober).

För enskilda föreningar kan det vara bra att redan nu förbereda inför med sådant material som RF vill ha bifogat med ansökan, såsom årsredovisningar, verksamhetsberättelser och resultatrapporter samt att kunna redogöra för kostnadsbesparingar och eventuella bidrag som föreningen redan har fått under perioden. Läs mer:

Säsongsavslutning i distriktsserierna

Den kommande helgen 3-4 oktober avslutas samtliga distriktsserier (som inte redan är färdigspelade). Där kvalet på herrsidan togs bort efter inkommen motion och beslut på representationsskapet förra året så är det endast mellan de bästa hälsingelaget i de två div 3 damserierna som ett kval (till div 2) genomförs. Klicka på rubriken för mer om avslutningen av distriktsserierna.

Folkhälsomyndigheten uppmanar till fortsatt ansvar.

Folkhälsomyndigheten påminner idrottsrörelsen att fortsätta följa allmänna råd och rekommendationer för att undvika smittspridning. Hälsinglands FF uppmanar föreningar, aktiva och ledare att fortsätta ta ansvar för att minska smittspridning.

Läs mer från SvFF, RF och FHM

Ungdomsserier 2021

Planeringen för säsongen 2021 är redan i full gång och framförallt vad det gäller distriktsövergripande samarbete i ungdomsserierna för flickor och pojkar 15 år och äldre. Se information HÄR och inkom med ev intresseanmälan

Motioner till Representantskapet, senast 30/9

Den 30 september är sista datum för förening (via sin styrelse) att inkomma med motioner till årets representantskap (repskap). Där beslutar föreningarna tillsammans med HFF:s styrelse om nästa säsongs tävlingsreglemente, är det något ni vill ha förändrat så är detta rätt tillfälle att inkomma med förslag om det.

Årets repskap kommer f ö att gå av stapeln den 9 december och vår förhoppning är såklart att detta går att genomföra fysiskt.

Visa fler nyheter
Visa alla nyheter